Thursday 17 September 2015

Dobrodošli


Ovako, uvodi su često umarajući i dosadni, a ja stvarno ne želim da moj blog bude takav. Evo nekoliko činjenica o blogu: posvećen je kuvanju i hrani; posvećen je svima, ali najviše onima od vas koji su u skorije vreme počeli redovno da kuvaju i nikako ne žele da upadnu u kolotečinu dosadnih recepata i napokon, posvećen je zabavljanju u kuhinji!

Ja nisam prava osoba da vam ispričam priču o tome kako me je nešto navelo da počnem da kuvam. Nije bilo posebnog recepta ili razloga, jednostavno vam piše devojka koja bi provodila sate sa svojom barbikom u ruci, sedeći na kartonu mleka i gledajući svoju mamu kako kuva. S obzirom na to da mi je jedan karton mleka bila vrlo udobna stolica, sami zaključite koliko sam tada mogla imati godina.

Međutim, kako je vreme prolazilo i ja sam iz nužde u toku studija morala da počnem sa spremanjem hrane. Teško da me iko može skroz ubediti da je drugačije, jer studenti uglavnom jedu užasnu hranu. Pa da je drugačije, ne bi svi moji prijatelji toliko rado dolazili na moje večere i ručkove. Uglavnom odvratne stvari ubacuju u sebe bez razloga! Kada bih to i malo uspela da promenim, bila bih zadovoljna. Sada imam 25 godina i ne shvatam lenjost u vezi kuvanja. Pošto svi moramo da jedemo, pa možemo i sami to spremimo! Kuvanje ne mora biti teško, već ima jako puno zabavnih brzih recepata prilogođenih današnjem tempu života.

Ne želim da zaboravim još da vam kažem da sam ja jedna dosta tvrdoglava i uporna osoba u kuhinji. To znači za ovaj blog da će se osim nekih brzih i lakih recepata pojavljivati i neki kompleksni jer ne želim da prihvatim ono “to je teško da se pravi, neću ni da probam.”
Na blogu ćemo pokušati da imamo tematske dane, uključujući tu i jednostavne recepte, slatkiše (jer im je tako teško odoleti) ali i svetske dane gde ćemo pronalaziti recepte iz celog sveta, štagod to značilo, jer svakome od nas je neka kuhinja strana.

Jako se radujem ovom iskustvu i nadam se da ćete i svi vi uživati u čitanju bloga a meni će biti jako drago da čitam vaše komentare i odgovorim na bilo koja pitanja.

Prvi recept će uskoro biti postavljen!

Pozz,
Vañilla


P.S. blog ću pisati na dva jezika, engleskom i srpskom, najviše zato što nikada ne znam na kom će mi se inicijalno pisati (a zašto ćete shvatiti vremenom), ali obećavam da pre nego što ugledaju svetlost dana, svi će biti prevedeni.



No comments :

Post a Comment