Treba mi dobra priča o salati
za recept za salatu… Ali nije lako smisliti dobru priču za salatu. Koliko
dobrih priča je uopšte zasovano na salatama? Da vidimo: Pepeljuga je imala
bundevu, ali mislim da je niko na kraju nije pojeo pošto se raspala na sred
šume u ponoć. A šta kažete na onu staru englesku priću o Džeku i čarobnom
pasulju? Ne odgovaraju ni jedna ni druga priča jer moja salata niti ima bundevu
niti pasulj u sebi.
Pa hajdemo onda malo da
pričamo o siru. Moram priznati da ja svu hranu jednako volim (osim što sam od
malena u nekoj vrsti svađe sa karfiolom i nikako da se pomirimo), ali sir je
poseban. Ono što ja volim kod sira jeste to što ima toliko različitih sireva da
jeste dve razlićite vrste sira je skroz drugi doživljaj. A dobro je uvek kada su stvari različite i
raznovrsne, a posebno u ishrani. Sir nije moja omiljena hrana ali to je samo
zbog toga što ja nemam omiljenu hranu i ne želim da potcenjujem nijednu
namirnicu (i čak ako neko može da mi predloži kako ću zavoleti karfiol, rado
bih to želela da čujem), ali pre nekoliko dana mi je u posetu došla nejdna od
mojih najboljih drugarica koja apsolutno obožava sir. Prosto se divim ljudima
koji sa velikim entuzijazmom uživaju u siru i vinu. Samim tim, kada mi dolazi
moja miljenica sira ja ne mogu a da joj ne serviram barem nešto sa sirom. Recept
za danas je namenjen svima, ali posebno onima koji sir obožavaju i vole da
uživaju u njemu (a red je i malo salate da se jede).
Salata od rukole i plavog sira
Vreme: 5 min
Teškoća: Lako
Sastojci
100g rukole
10 čeri paradajza
100g plavog sira
Ekstradevičansko
maslinovo ulje
Sirće (it. aceto balsamico)
Operati salatu u
procedite dobro. Čeri paradajz iseći na polovine i četvrtine ako je veći.
Paradajz ubacite u posudu sa rukolom pa dodati sir iseckan na kocke. Začiniti sa maslinovima uljem i
sirćetom.
No comments :
Post a Comment