Thursday 28 January 2016

Piletina sa salatom od krompira, peršuna i spanaća sa sosom od rabarbare i bademovog mleka

Piletina sa salatom od krompira, peršuna i spanaća sa sosom od rabarbare i bademovog mleka


Težina: Srednje
Vreme: 1h 20min

Sastojci

Za pileće batake
Oko 1 kg pilećih bataka sa karabatakom (4 komada)
4 kašičice Dižon senfa
So
Kim
Za krompir
4 krompira, sečeni na kriške
So
Kajenski biber
Ulje
90g bebi spanaća
Buket svežeg peršuna
Beli luk

Za so sod rabarbare i bademovog mleka
1 kašičiva ulja
2 kašike džema od rabarbare
100ml bademovog mleka
Gustin

Posoliti poletinu dobro sa obe strane pa je dobro začiniti kimom. Staviti kašićicu Dižon senfa na svaki batak i dobro utrljati rukama. Zagrejte rernu na 200°C.
Staviti dosta ulja u pleh i dodati kriške krompira, pa ih začiniti dodajući so i kajenski biber, a zatim rukama promešati krompir ne bi li svaka kriška bila pokrivena tankim slojem ulja i začinima. Pošto je krompir začinjen, staviti piletinu na njega, prekriti pleh aluminijumskom folijom i staviti u rernu. Posle 20 minuta skloniti foliju. Posle još 20 minuta okrenuti batake na drugu stranu i ostaviti u rerni još 15-20 minuta.
Za salatu od krompira pripremiti bebi spanać tako što će se prokuvati 2 minuta u ključaloj vodi. Kada je skuvan. Izvaditi i iseći na male komade. Oprati peršun i iseći ga isto kao spanać. Iseckati jedan čen belog luka i pomešati gas a spanaćem i peršunom. Kada je krompir pečen, pomešati gas a ovim.
Kada se bataci okrenu poslednji put, može se početi priprema sosa.

Na srednjoj vatri, pomešati 1 kašičocu ulja sa džemom od rabarbare i bademovim mlekom. Ako nemate džem od rabarbare, možete ga zameniti drugim kiselkastim džemom. Lada počne da vri, gustin rastvorite u maloj količini vode i dodajte ga sosu i brzo mešajte dok sos ne postane srednje gust. 



No comments :

Post a Comment